Igor Dodon spune ce va conține noul acord PSRM-ACUM și când va fi semnat documentul

0
72

Acordul politic dintre blocul ACUM și Partidul Socialiștilor este aproape gata și urmează a fi semnat săptămâna viitoare.

Documentul va conține aspecte de politică internă și externă, detalii privind alegerilor locale și alte aspecte, a anunțat președintele Igor Dodon. Acordul va fi contrasemnat de șeful statului „ca suport pentru implementarea acestor reforme”, a mai spus Igor Dodon, citat de Radio Chişinău.

Acordul este compus din comportamentul ce ține de politica internă, reforme în domeniul justiției și procuraturii. Am găsit limbă comună în proporție de 90-95%. În acord spunem că nu vom accepta traseismul politic. Al treilea component important al acordului sunt alegerile locale din 20 octombrie, care sunt foarte importante și aici între PSRM și ACUM trebuie să fie condiții foarte clare: trebuie să fie un pact de neagresiune”.

Un alt capitol din acordul dintre PSRM și ACUM va conține informații despre politica externă a Rep. Moldova: implementarea Acordului de Asociere cu UE, restabilirea relațiilor cu unii partenerii strategici.