Ilan Șor despre faptul că Veaceslav Platon și-a recunoscut implicarea directă în organizarea «jafului miliardului»: Omul și-a recunoscut vina

0
197

Primarul de Orhei, Ilan Șor, consideră că oligarhul Veaceslav Platon și-a recunoscut implicarea directă în organizarea «jafului miliardului» din Republica Moldova.

«Omul și-a recunoscut vina. Numai un prost va mai crede, de acum încolo, în ceea ce spune Kroll. Îți mulțumesc, Slava, ai procedat ca un bărbat», a postat Ilan Șor, pe Facebook.

«În sfârșit s-a confirmat faptul că Platon planifica blocarea și distrugerea sistemului bancar din Moldova. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, peste câteva zile am fi avut arte de un război civil, în urma căruia la putere ar fi venit Renato Usatîi și acoliții său. Acest plan a fost gândit luni întregi», a mai scris Ilan Șor, citat de hotnews.md.

Amintim că oligarhul condamnat Veaceslav Platon, recunoscut drept raiderul numărul 1 în CSI, își recunoaște implicarea directă în ”jaful miliardului”. Portalul de investigații Zeppelin.md a publicat o înregistrare audio, expediată de unul din avocații lui Platon, în care oligarhul recunoaște, de facto, că urmărea o lovitură de stat aducerea la guvernare a uunor forțe antieuropene.

În înregistrarea audio, publicată de Zeppelin.md, Veaceslav Platon, susține că că a atacat sistemul bancar din Republica Moldova. Mai mult, noteaă sursa citată, Platon se laudă că putea să blocheze băncile, pentru ca oamenii să nu poată primi bani de peste hotare. Mai departe, Platon descrie cu sânge rece efectele urmărite de el, adică prăbuşirea sistemului economic al Republicii Moldova şi în ultimă instanţă „punerea ţării pe brânci”falimentarea țării.

Acest lucru ar fi însemnat paralizarea bugetară, socio-economică şi politică a întregii Republici Moldova. De asemenea, conturile întreprinderilor private urmau să nu mai poată fi deservite de băncile moldoveneşti, astfel fiind stopată orice operaţiune economică, de achitare a salariilor angajaţilor din sectorul privat.

Din fericire, planurile lui Veaceslav Platon au fost deturnate de Guvern prin oamenii legii, iar acest fapt a fost recunocut chiar de acesta.