Implicarea fundațiilor străine în politica de la noi, inclusiv a celor cu reputaţie dubioasă, CONFIRMATĂ

0
107

Promo-Lex a confirmat implicarea fundațiilor străine în politica de la noi, inclusiv a celor cu reputaţie dubioasă, precum Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată recent din UE, pentru spionaj în favoarea Rusiei. Bloggerul Corneliu Gandrabur a ajuns la această concluzie, după conferinţa de presă organizată de Promo-Lex, dedicate finanţării partidelor politice.

“Vreau să amintesc și despre finanțarea PLDM, PAS şi PPDa de către asociația Open Dialog a unui oligarh kazah. Astfel, la situația de astăzi se știe, cu certitudine, că PAS, PPDA și PLDM au fost, sau poate încă mai sunt, bursiere ale Open Dialog, iar această fundație, considerată criminală într-un stat UE și în Ucraina, a finanțat mai multe escapade ale Maiei Sandu și alte excursii făcute de Andrei Năstase pe la instituțiile europene, scrie Gandrabur, într-un material publicat pe blogul său, citat de hotnews.md.

Gandrabur salută faptul că subiectul finanțării partidelor prin intermediul fundațiilor străine a revenit în atenţia  opiniei publice şi s-ar putea să fie unul deranjant pentru Maia Sandu şi Andrei Năstase.

“Mă bucură faptul că tema despre finanțarea partidelor prin intermediul fundațiilor străine a început să devină un subiect aparte, care în scurt timp s-ar putea încălzi și chiar ar putea trezi reacții bolnăvicioase din partea așa zișilor lideri de opoziție Maia Sandu și Andrei Năstase, precum și din parte reprezentanților ”societății civile”, ultimii fiind și ei niște sugative de bani și niște jucători pricepuți pe interese”, conchide Gandrabur.