IMPORTANT: 57 de militari din Republica Moldova participă la exercițiile multinaționale care încep astăzi în Ucraina

0
72

Militari din cadrul Armatei Naționale participă la exercițiile multinaționale care încep astăzi în Ucraina în pofida opoziției președintelui Igor Dodon.

Hotărârea de miercuri, 6 septembrie, a Guvernului privind aprobarea participării militarilor moldoveni la aplicațiile respective a intrat în vigoare în aceeași zi după ce a fost publicată o ediție specială a Monitorului Oficial al R. Moldova. Igor Dodon anunța tot miercuri pe Facebook despre faptul că a suspendat Hotărârea Guvernului,  notează Radio Chişinău.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Apărării, un contingent format din 57 de militari participă începând de astăzi la stagiul de instruire „Rapid Trident 2017” care are loc la centrul de instruire de la Iavoriv.

Efectivul moldovenesc este format din militari ai Batalionului 22 de menținere a păcii şi ai Brigăzii 1 „Moldova”. Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Alexandru Marcuţa, scopul aplicațiilor este consolidarea capacităților de apărare ale Armatei Naționale și instruirea militarilor în vederea participării în cadrul misiunilor de menținere a păcii.

La „Rapid Trident 2017” participă aproximativ 2.500 de militari din 14 țări: Bulgaria, Canada, Estonia, Italia, Georgia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Republica Moldova, Romania, Turcia, Ucraina şi Statele Unite.