IMPORTANT: Chișinăul a realizat 80% din angajamentele planificate pentru implementarea Acordului de Liber Schimb cu UE

3
973

Autoritățile au realizat 80% din angajamentele planificate pentru implementarea Acordului de Liber Schimb cu UE prevăzute în prima jumătate a acestui an, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În total, au fost realizate 38 de acțiuni în diverse domenii precum adoptarea Legii privind comerțul electronic, acte normative în domeniul transportului, achizițiilor publice, etc. Totodată au fost înregistrate progrese în domeniul pregătirilor pentru lansarea lucrărilor de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, scrie Radio Chișinău.

Exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene au însumat 542 de milioane de dolari, în creștere cu peste 15 la sută față de aceiași perioadă a anului 2016, deținând o cotă de peste 63 la sută din totalul exporturi. Importurile de mărfuri din țările Uniunii Europene au însumat peste 877 de milioane de dolari, cu peste 17 la sută  mai mult față de ianuarie-mai 2016, deținând o pondere de 49 la sută din totalul importurilor.

3 COMENTARII

  1. Practic nici nu-mi vine a crede. Ma bucur ca guvernarea intreprinde toate masurele pentru a continua parcursul european.

  2. Iaca asa cifre arata intr-adevar actiunile guvernului nu declaratiile aberante a unor incompetenti.

  3. Asta demonstrează că acest guvern își știe treaba și vine cu rezultate reale, plus la asta prin asta se vede și suportul UE către guvernarea de la Chișinău

Comments are closed.