IMPORTANT: Chişinăul interzice circulaţia autoturismelor înregistrate în Transnistria, cu mici EXCEPȚII

0
485

Începând cu 1 iulie Chişinăul interzice circulația autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene, anunță Serviciul vamal al Republicii Moldova.

Într-un comunicat al instituției, citat de Europa Liberă, se menționează că tot până la această dată proprietarii mașinilor înmatriculate în regiunea transnistreană sau în străinătate, indiferent de vârsta mijloacelor de transport, le pot înmatricula cu o reducere de 70% a cotei accizei. „După expirarea acestui termen, cei care nu și-au înmatriculat automobilele vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării nu mai mult de șase luni pe an, în timp ce circulația autoturismelor înmatriculate în regiunea transnistreană va fi interzisă”, se mai spune în comunicat.

Ca derogare, se va permite doar circulaţia mașinilor cu plăcuțe transnistrene care aparțin agenţilor economici din regiunea separatistă. Serviciul vamal anunță că în cazul neconformării acestei norme unitatea de transport „va fi indisponibilizată pe teritoriul stației de parcare specială sau celei mai apropiate subdiviziuni de poliție”.