IMPORTANT: Întrevedere între reprezentanții ministerelor de Externe de pe ambele maluri ale Prutului. Despre ce au discutat cei doi oficiali

0
87

Secretarul de stat pentru relaţii bilaterale şi multilaterale în Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, Tatiana Molcean, a avut, ieri, o întrevedere cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al României, Dan Neculăescu.

Potrivit Agerpres, consultările bilaterale, derulate la sediul MAE, s-au axat pe teme prioritare vizând consolidarea şi dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Moldova, precum şi agenda europeană a ţării noastre.

Secretarul de stat de la București, Dan Neculăescu, a reconfirmat sprijinul ferm acordat de România avansării parcursului european al Republicii Moldova şi a subliniat interesul ţării noastre pentru operaţionalizarea proiectelor bilaterale strategice, în special cele legate de interconectarea energetică. Au fost discutate priorităţile din etapa imediat următoare, cu accent pe dialogul politic şi implementarea celorlalte proiecte şi iniţiative de cooperare la nivel sectorial, arată MAE.

De asemenea, diplomatul „a accentuat importanţa continuării reformelor structurale circumscrise Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova. S-a referit la necesitatea asigurării proceselor de modernizare şi reformă în Republica Moldova, menite să consolideze mecanismele democratice, şi a evocat importanţa dezvoltării pe mai departe a relaţiei Republicii Moldova cu Uniunea Europeană”, precizează sursa citată.

La rândul său, secretarul de stat Tatiana Molcean a mulţumit pentru susţinerea consecventă din partea României în concretizarea obiectivelor strategice ale agendei europene a Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au făcut un schimb aprofundat de evaluări privind situaţia regională şi cooperarea în cadrul formatelor multilaterale şi au convenit asigurarea unei continuităţi a acestui format de dialog la nivel de secretar de stat din cele două ministere de Externe, mai precizează MAE.