IMPORTANT: Moldova negociază posibilitatea de export pe piața Uniunii Europene a produselor de origine animalieră

4
24

Republica Moldova negociază în prezent posibilitatea de export pe piața Uniunii Europene a produselor de origine animalieră. Subiectul a fost discutat astăzi și în cadrul vizitei la Chișinău a comisarului european pentru Comerț Cecilia Malmstrom.

Oficialul a precizat, citat de Radio Chişinău, că Republica Moldova trebuie să realizeze un șir de reforme pentru aceasta și să implementeze standardele internaționale, dar autoritățile de la Chișinău sunt optimiste.

Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană oferă o serie de avantaje Republicii Moldova, dar există și potențial neutilizat, a declarat Cecilia Malmstrom. Este nevoie de implementarea unor legi și reforme, există și anumite bariere tehnice, inclusiv normele de siguranță a alimentelor, a precizat oficialul într-o conferință comună de presă cu premierul Pavel Filip. Ea a precizat că este nevoie de previzibilitate care să ofere siguranță investitorilor, iar lupta cu corupția este foarte importantă.

„Am discutat cum să îmbunătățim mediul de afaceri în general. Am salutat reformele Guvernului în acest domeniu. Este important să fie asigurată supremația legii, să fie asigurate legi predictibile și transparente ca investitorii să fie siguri. și lupta cu corupția este foarte importantă.”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ