IMPORTANT: Pavel Filip a reiterat solicitarea Chișinăului de a include pe agenda ONU retragerea trupelor străine din Moldova

2
108

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Radio Chișinău, premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea Chișinăului de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova. El a declarat că nu dorește politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au cerut includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a chestiunii privind „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.  Cererea a fost inclusă în lista punctelor suplimentare și urmează a fi examinată la una din ședințele Comitetului General care vor avea loc în luna octombrie 2017

2 COMENTARII

  1. Ar fi binevenita o retragere a trupelor cu tot cu KGB-isti, FSB-istii, si toate proiectele ruse de a stopa cursul pro European ala Moldovei. Aici demiterea lui Dodon, desfiinatrea PN, și tot asa mai departe.

  2. Nu ar fi rau ca vocea lui Filip sa fie auzita , pentru a scapa de armata rusa e nevoie de avut sustinere larga pe plan international.

Comments are closed.