IMPORTANT: Precizările IGP în legătură cu polițistul moldovean reaținut de securiștii din Transnistria

0
270

Inspectoratul General de Poliție a venit cu o reacție la informațiile apărute în mass-media din regiunea transnistreană, conform cărora angajat al Inspectoratului mun. Tighina, membru al Grupului operativ de anchetă unificat, ar fi efectuat măsuri speciale de investigaţie față de colaboratorii organelor de drept din pretinsa ,,republică moldovenească nistreană”, notează Radio Chişinău.

Astfel, IGP susține că aceste informații sunt neveridice, denigratoare, distorsionate și au menirea de a discredita imaginea Poliției Naționale a Republicii Moldova.

„Aceasta în contextul faptului că, în ultima perioadă se atestă o creștere a încrederii cetățenilor din regiunea transnistreană a țării în organele de drept constituționale, fapt ce se constată prin sporirea numărului de adresări privind asigurarea drepturilor legitime ale acestora. Totodată, reiterăm că, Inspectoratul General al Poliției precum și efectivul din subordinea acestuia, în activitatea sa acționează în strictă conformitate cu prevederile legale, respectând drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetățenilor pe întreg teritoriul țării”, afirmă reprezentanții instituției într-un comunicat.

Angajaţii așa-numitului minister al securității de stat din stânga Nistrului (MGB) au reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, un poliţist moldovean sub pretextul că acesta efectua „măsuri operaţionale şi de investigaţie în afara Zonei de Securitate”.