IMPORTANT: România va continua să acorde Republicii Moldova sprijin în realizarea proiectelor investiționale

2
119

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat miercuri, 19 septembrie, la București cu Ministrul Economiei din România, Dănuț Andrușcă, despre proiectele comune de infrastructură, inclusiv Transgaz, inițiativele de afaceri şi investițiile în regiune, notează Radio Chişinău.

Chiril Gaburici a subliniat că România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova și autoritățile de la Chișinău sunt deschise pentru investiții și proiecte comune.

,,Mizăm în continuare pe deschiderea unui spațiu larg de cooperare pe domeniile de interes comun. Îmi doresc o creștere economică a țărilor noastre și deschidere către investiții și proiecte comune, iar atât timp cât există voință din ambele părți, vom găsi și calea să le realizăm”, a specificat ministrul.

La rândul său, Dănuț Andrușcă a dat asigurări că România va continua să acorde Republicii Moldova asistență și sprijin în realizarea proiectelor investiționale.

,,Aveți asigurarea sprijinului meu personal și al instituției pe care o reprezint. Cooperarea mai strânsă în proiectele concrete pentru dezvoltarea infrastructurii energetice și accesul la resursele de gaze naturale  dintre țările noastre va servi drept dovadă că, perspectiva comună este singura care poate asigura prosperitatea și creșterea durabilă, în acord cu așteptările cetățenilor noștri”, a accentuat ministrul Economiei al României.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu România, în perioada ianuarie-iunie 2018, a înregistrat suma de 733,3 milioane de dolari. Ponderea României în comerțul total al Republicii Moldova este de 18 la sută, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

2 COMENTARII

  1. Intensificarea relatiilor dintre doua maluri a Prutului in parmamenta a avut rode foarte bune pentru noi, unul din cele mai asteptate roade este independenta energetica pentru tara noastra si sprijinul Romaniei in debarasarea de influenta rusofona de sub jugul dependenti rusesti.

Comments are closed.