ÎN CIUDA LUI DODON: În Ucraina au început manevrele multinaționale „Rapid Trident” la care participă și militari din Moldova

0
78

În Ucraina au început exercițiile multinaționale „Rapid Trident” la care participă și militari moldoveni, în pofida opoziției președintelui Igor Dodon.

Potrivit Europa Liberă, manevrele anuale „Rapid Trident” care se vor desfășura până la 23 septembrie la Yavoriv, în vestul Ucrainei, reunesc 2.500 de militari din 14 țări, majoritatea membre NATO, a precizat ministerul ucrainean al apărării. Sunt prezente Bulgaria, Canada , Estonia, Italia, Georgia, Lituania, R.Moldova, Norvegia, Polonia, România, Turcia, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite.

Peste câteva zile încep de vastele manevre „Zapad 2017” (Occident 2017) organizate de Rusia și care vor avea loc în Rusia și Belarusul vecin, provocând îngrijorarea țărilor baltice și a Poloniei.

Moscova a anunțat că 12.700 de militari ruși și belaruși vor lua partea la aceste exerciții de natură „strict defensivă”, dar unii observatori sunt de părere că ele ar putea implica până la 100.00 de persoane.