În ultimele două luni, numărul de beneficiari ai programului Prima Casă este cu 40 mai mare decât în precedentele patru luni

0
147

Succesul programului guvernamental Prima Casă este confirmat de faptul că, în ultimele două luni, numărul tinerilor care s-au ales cu locuințe este cu 40 mai mare decât în precedentele patru luni. Analiza a fost făcută într-o postare pe Facebook de către secretarul general de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, scrie hotnews.md.

Acesta a precizat că 104 de beneficiari ai programelor Prima Casa 2 și 3 au primit în conturi compensații de la bugetul de stat în sumă totală de 66,4 mii de lei.

”În total, sunt înregistrate 147 de cereri, cu 57 de cereri mai multe ca la sfârșit de august”, a mai scris Ion Chicu.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, peste 500 de credite ipotecare au fost acordate, conform situației de la 1 octombrie. În cadrul programului, solicitantul achită o contribuție proprie de 10 la sută din costul locuinței, iar statul garantează 50 la sută din suma creditului. În cadrul programelor Prima Casă 2 și 3, angajații din sectorul public și familiile cu copii beneficiază de facilități suplimentare considerabile, până la achitarea integrală de către stat a sumei creditului.