Înalt demnitar american: Rusia ar trebui s-o ”șteargă” din Crimeea și estul Ucrainei

0
42

Consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, a declarat vineri că ar fi bine dacă Rusia ar pleca din Crimeea și Ucraina de est, nu s-ar amesteca în alegerile din Statele Unite și ar fi mai puțin intruzivă în Orientul Mijlociu, scrie Reuters, citată de paginaderusia.ro.

„Ar fi util în cazul în care ei (rușii) nu ar mai interveni în alegerile noastre, ar șterge-o din Crimeea și Donbas în Ucraina, ar înceta utilizarea armelor chimice ilegale în tentativele de asasinat asupra rusilor aflati în exil în Occident, și dacă ar fi mai puțin intruzivi în Orientul Mijlociu“, a spus Bolton.

Consilierul american, care a purtat discuții la Moscova la începutul acestei săptămâni, a declarat că Washingtonul decide acum dacă va impune sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei din cauza otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale in Marea Britanie.

În ceea ce priveste sancțiunile asupra datoriei suverane ruse, Bolton a spus că nu știe despre „vreo sancțiune împotriva datoriei publice”, dar a explicat că restricțiile ar putea afecta indirect datoria publică.