ÎNALT DEMNITAR de la Moscova, despre rezoluția ONU: A fost pregătită cu susținerea SUA și a statelor NATO

0
307

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru legăturile cu CSI, Eurasia și compatrioții din cadrul Dumei de Stat, Constantin Zatulin a declarat, în plenul Dumei de Stat de la Moscova, că rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova a fost pregătită cu susținerea SUA și a statelor NATO, notează Radio Chișinău.

„Pentru a absorbi republica moldovenească transnistreană, trebuie să elimini toți martorii și cu atât ma mult pe cei care ar putea opri o revanșă a românilor unioniști în raport cu Transnistria. Din acest punct de vedere, prezența chiar și a unui mic contingent al trupelor ruse este un os în gât celor care ar dori să alipească Moldova împreună cu Transnistria la România”, a declarat Zatulin, potrivit novostipmr.com.

Deputatul rus a mai spus că o parte din statele care au votat pentru aprobarea acestei rezoluții nu cunosc care este situația.

Menționăm că ONU a aprobat vineri, 22 iunie, rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse, 64 de state votând în favoarea acestui document.