Incident GRAV între SUA și RUSIA în Marea NEAGRĂ. AVIOANELE au fost la un pas de DEZASTRU

0
99

Un avion rus s-a apropiat „foarte, foarte aproape” de un avion al Forțelor Aeriene ale SUA care survola Marea Neagră, a anunțat Pentagonul, scrie evz.ro

O aeronavă rusă SU-27 a trecut în două rânduri la câțiva metri de aeronava americană, generând o postcombustie puternică, informează Ministerul Apărării din SUA, conform Agerpres.

„Această interacţiune a fost considerată periculoasă din cauza faptului că SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei noastre, expunându-i pericolului pe piloţii noştri şi restul echipajului”, se mai arată în comunicat.

„Nu au stabilit contactul prin radio şi s-au poziţionat foarte, foarte aproape (…) Nu există absolut niciun motiv care să justifice acest tip de comportament”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon, într-o conferinţă de presă.

Potrivit declaraţiilor lui Pahon, timp ce circa 25 de minute cât a durat interacţiunea, ruşii „au pus în pericol” militarii americani care survolau „spaţiul aerian internaţional” şi care efectuau o misiune de rutină.

.