Întrevedere importantă la Washington: Statele Unite ale Americii sunt dispuse să continue și să intensifice cooperarea cu Republica Moldov

0
143
Statele Unite ale Americii sunt dispuse să continue și să intensifice cooperarea cu Republica Moldova. Congresmanul John Shimkus, membru al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanților a SUA, a făcut această declarație în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Cristina Balan.
În cadrul întrevederii, Cristina Balan a prezentat priorităţile de cooperare pe agenda bilaterală şi a efectuat o trecere în revistă a celor mai recente evoluţii în dialogul Republica Moldova – SUA, în special în contextul recentelor vizite ale oficialilor moldoveni. Balan a mulţumit pentru sprijinul constant acordat ţării noastre de Statele Unite şi a punctat importanţa aprofundării şi diversificării relaţiilor bilaterale moldo – americane.
Totodată, participanții la întrevedere au făcut un schimb de opinii privind situaţia geopolitică actuală, cu accent pe evoluţiile în domeniul securităţii în plan global şi regional, ambii interlocutori evidenţiind rolul Republicii Moldova în regiune.
Ambasadorul ţării noastre a adresat o invitaţie congresmanului Shimkus de a vizita Republica Moldova.