INTRIGA ZILEI: Vezi ce au discutat, la Moscova, Igor Dodon și Dmitri Kozak

0
135

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentant special al Kremlinului pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Cei doi au discutat despre situația din stânga Nistrului și perspectivele dialogului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de Igor Dodon, citat de Radio Chișinău.

El nu a oferit mai multe detalii, adăugând doar că părțile și-au exprimat ”deschiderea de a contribui activ la măsurile de consolidare a încrederii şi de menținere a unui dialog permanent între reprezentanții ambelor maluri ale Nistrului”.

De asemenea, Igor Dodon i-a mai spus lui Dmitri Kozak despre faptul că ”Republica Moldova trebuie să aibă drept obiectiv echilibrul politic și economic în relațiile sale cu țările din Vest și cele din Est”.

Totodată, cei doi au mai discutat despre posibilitățile de acordare a asistenței tehnice din partea Rusiei pentru producătorii moldoveni din domeniul agriculturii.