Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o amenințare serioasă

0
57

,,Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis la Adunarea Generală a ONU, scrie realitatea.net.

„Continuăm să fim preocupați de evoluțiile din domeniul securității din regiunea noastră, dar și din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă. Suntem încă martori ai unor acțiuni întreprinse în detrimentul principiilor și normelor dreptului internațional”, a spus Iohannis.

El a precizat că proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională și a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice.

„Comunitatea internațională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii și să abordeze aceste conflicte în mod decisiv”, a arătat șeful statului.

Iohannis a subliniat că România ar fi onorată să își aducă din nou contribuția la activitatea Consiliului de Securitate.