James Pettit: Viziunea pro-Moldova a Partidului Democrat din Moldova este o abordare corectă

2
176

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc l-a primit miercuri după-amiază pe Excelenţa Sa James Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, înainte de încheierea misiunii sale în Republica Moldova.

Liderul democrat i-a mulţumit ambasadorului american pentru colaborarea bună avută în perioada celor trei ani de mandat, scrie moldova24.info.

„Statele Unite sunt un bun partener al Republicii Moldova, iar buna relaţie dintre Moldova şi SUA se datorează inclusiv dumneavoastră”, a afirmat liderul PDM în cadrul întâlnirii.

Referindu-se la activitatea partidului, Vlad Plahotniuc a accentuat în faţa ambasadorului american orientarea pro-Moldova a PDM, dezvoltarea ţării după modelul occidental, în beneficiul moldovenilor, adăugând că dorinţa PDM este aceea ca cetăţenii să evalueze activitatea partidului după reformele şi rezultatele concrete obţinute. În finalul discuţiei, preşedintele PDM i-a urat succes lui James Pettit în activitatea viitoare.

Ambasadorul James Pettit a apreciat viziunea pro-Moldova a PDM, pe care o consideră o „abordare corectă”.

„Scopul comun este îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor moldoveni”, a spus apoi ambasadorul american vorbind despre colaborarea dintre SUA şi Republica Moldova, apreciind în acest context şi performanţele economice ale guvermării, recent confirmate de datele statistice.

„Felicitări pentru creşterea economică – e o creştere semnificativă. Multe probleme se vor rezolva în Moldova dacă economia va creşte în continuare”, a spus diplomatul american.

El a accentuat de asemenea faptul că SUA vor susţine şi pe mai departe Republica Moldova.

Mandatul ambasadorului James Pettit la Chişinău se va încheia în următoarele săptămâni, iar succesorul său, Derek J. Hogan, va sosi în Republica Moldova în cursul lunii octombrie.

2 COMENTARII

  1. J.Pettit a demonstra un nivel înalt de compentența si ajutor pentru RM, sper sa fie înlocuit cu o asemenea personalitate si profesionist ca el

  2. Pro-Moldova , inseamna pentru tara! Iar Guvernul a mărit indemnizația unică la nașterea copilului și în 2017, și 2018, ea ajungând acum la 5645 de lei (în 2016 era în jur de 3000 de lei). Stimularea natalității e un lucru foarte important, iar guvernarea a găsit resurse pentru asta.

Comments are closed.