JENANT! Năstase și compania se declară împotriva majorării salariilor pentru bugetari

0
150
Fruntașii PPDA, formațiune condusă de Andrei Năstase, nu vede cu ochi buni noul sistem de salarizare, elaborat de Guvern, la propunerea Partidului Democrat.
Vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari caută să justifice, printr-o postare pe Facebook, de ce Guvernul nu trebuie să majoreze salariile. Astfel, potrivit adjunctului lui Năstase, creșterile de lefuri ar determina o presiune prea mare pe bugetul de stat, scrie evenimentul.md.
De asemenea, Slusari s-a arătat deranjat de faptul că reforma salarială a fost propusă de actuala guvernare și nu de cele din 2011-13.
Amintim că proiectul de lege pregătit de Guvernul Filip prevede majorarea salariilor pentru toți angajații din sectorul public cu cel puțin 20 la sută. Unele categorii, care acum primesc lefuri foarte mici, vor avea creșteri și de 109%. Astfel, salariul unei educatoare, care acum este de 1450 de lei, va avea, de la 1 decembrie, peste 3000 de lei.
Premierul Pavel Filip a declarat că noul sistem va fi unul mai simplu și va garanta majorări anuale. Potrivit premierului, în urma implementării reformei, nimeni dintre cetățenii apți de muncă nu vor mai avea un salariu mai mic de minimul de existență de 2000 de lei.