Joe Biden: Este o mare greşeală că Donald Trump a zis despre Kim Jong-Un că este scund şi gras

0
201

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a condamnat, luni, mesajul transmis de către preşedintele american Donald Trump pe Twitter în care s-a referit la liderul nord-coreean Kim Jong-Un folosind apelativele „scund şi gras”, relatează site-ul agenţiei Yonhap, citat de Mediafax.

Într-un interviu acordat televiziunii NBC, Joe Biden, care a fost vicepreşedintele SUA din 2009 până în 2017, în mandatul preşedintelui democrat Barack Obama, a spus că remarcile lui Trump sunt „indecente” pentru un şef de stat.

Liderii noştri au un impact asupra atitudinilor generale. Şi cred că este o mare greşeală [afirmaţia lui Trump]. Suntem admiraţi nu doar pentru exercitarea puterii în stat, ci şi pentru puterea exemplului oferit de către noi. Şi contează modul în care ne desfăşurăm discursul. Este important modul în care vorbim„, a spus Biden.

Joe Biden a precizat că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2020.

Duminică, preşedintele american Donald Trump a abordat pe un ton aparent sarcastic subiectul înălţimii şi greutăţii liderului nord-coreean Kim Jong-Un, meditând asupra ideii ca în cele din urmă ar putea să devină prieteni.

De ce m-ar insulta Kim Jong-Un numindu-mă «bătrân», în condiţiile în care eu nu l-aş numi NICIODATĂ «scund şi gras»? Oh, mă străduiesc atât de mult să-i fiu prieten – şi poate într-o zi acest lucru se va întâmpla!„, a transmis Trump prin intermediul unui mesaj pe Twitter.