John Bolton va veni săptămâna viitoare în vizită în Republica Moldova

0
133

Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, va veni săptămâna viitoare în vizită în Republica Moldova, a anunțat premierul Maia Sandu, notează Radio Chișinău.

”Faptul că un oficial de acest rang și domeniu vizitează țara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova”, a comentat premierul pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a mai spus că la începutul lunii septembrie va merge într-o vizită în SUA, cu mai mulți membri ai Guvernului, având ca prioritate aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă în Republica Moldova.

”Timp de mulți ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional. Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică. Astăzi situația s-a schimbat. Toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova. Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere. În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relațiilor noastre cu SUA”, a subliniat premierul Maia Sandu.