Klaus Iohannis, la întrevederea cu Pavel Filip: Angajamentul proeuropean al Moldovei și caracterul ireversibil al reformelor sunt esențiale

1
39

Angajamentul proeuropean al R.Moldova și caracterul ireversibil al reformelor sunt esențiale pentru integrarea europeană, a declarat joi la New York, președintele României Klaus Iohannis în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, notează Radio Chişinău.

Întâlnirea a avut loc în marja celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, ocazie cu care au fost discutate modalitățile de aprofundare şi extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a R. Moldova, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării şi a transformării democratice a R.Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieţii cetățenilor săi. În acest sens, președintele României a evidențiat că angajamentul proeuropean al R. Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale”, potrivit comunicatului citat.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru sprijinul constant şi substanţial acordat de România parcursului european al Republicii Moldova şi l-a asigurat de hotărârea autorităților de la Chişinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană şi de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Totodată, Pavel Filip a exprimat şi interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, în special în domeniul energetic şi cel al transporturilor, notează Agerpres.

1 COMENTARIU

Comments are closed.