Kremlinul MIZEAZĂ pe ajutorul TRANSNISTRIEI la alegerile prezidențiale din acest an

0
278

Autorităţile din Transnistria vor acorda ajutor Ambasadei Rusiei din Republica Moldova în organizarea pe teritoriul transnistrean a alegerilor prezidenţiale ruse. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de Vadim Krasnoselskii.

„Guvernului transnistrean i s-a cerut să ajute la organizarea alegerilor prezidenţiale ruse din 18 martie 2018 prin punerea la dispoziţia unor comisii electorale formate de Ambasada Rusiei în Republica Moldova a unor spaţii, mijloace de transport şi de comunicaţie necesare desfăşurării alegerilor, iar Ministerului de Interne şi Ministerului Securităţii de Stat li s-a cerut să asigure ordinea publică în timpul desfăşurării alegerilor” – se afirmă într-un comunicat de presă, citat de Radio Chişinău.

Anterior, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a anunţat că în Transnistria, unde locuiesc peste 200.000 de cetăţeni ruşi, este planificată deschiderea a 24 de secţii de votare, cu două secţii mai mult decât la alegerile din 2016 pentru Duma de Stat.