Liderul PCRM vrea interzicerea votării în afara Moldovei: Trebuie să voteze doar cei care se află în ţară

0
64

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a consideră că ar fi mai corect dacă s-ar interzice dreptul la vot peste hotarele Republicii Moldova. Fostul şef de stat e de părere că doar alegătorii care se află în ţară trebuie să poată vota, scrie adevarul.ro.

Vladimir Voronin explică poziţia sa prin faptul că cetăţenii stabiliţi peste hotare nu cunosc la fel de bine situaţia din ţară. Un alt argument constă în aceea că, prin deschiderea secţiilor de vot în afara ţării, guvernarea ar putea mai uşor frauda alegerile. Preşeditnele PCRM a declarat, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, că formaţiunea sa nu va avea candidaţi în circumscripţiile uninominale din partea diasporei pentru alegerile din 24 februarie, pentru că nu consideră că e corect ca diaspora să fie reprezentată în Parlament de deputaţi.

În opinia sa, când deputatul este ales din partea diasporei se pierde contactul între parlamentar şi cetăţeni, din cauza distanţei mari dintre aceştia. În plus, potrivit lui Voronin, sunt şanse mici ca un singur deputat să poată soluţiona problemele cu care se confruntă cetăţenii de peste hotarele ţării.