Lovitura CRÂNCENĂ aplicată de liderul separatist de la Tiraspol președintelui Igor Dodon

0
249

„Praf în ochi și populism”, așa califică liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, propunerea lui Igor Dodon de a avea reprezentanți ai regiunii transnistrene în Parlamentul Republicii Moldova.

Krasnoselski a declarat că, în urma celor două întâlniri cu Igor Dodon, a fost luată decizia de a începe activitățile pe un pachet de probleme de ordin economic și social, fără a atinge sfera politică. „Am înaintat din start condiția să fie evitate orice discuții privind statutul Transnistriei. Statutul nostru a fost decis de popor – independența”, a declarat Krasnoselski, potrivit novostipmr.com, citat de infoprut.ro.

Liderul separatist a făcut mai mulți pași pentru rezolvarea unei serii de probleme, ca să demonstreze că este gata pentru un compromis. „Au fost rezolvate anume acele probleme, pe care partea moldovenească le-a politizat mulți ani. Este vorba de activitatea școlilor cu predare în limba română pe teritoriul Transnistriei… A fost rezolvată problema migranților, și nu doar în privința cetățenilor moldoveni, ci a tuturor cetățenilor străini… A fost rezolvată problema terenurilor din raionul Dubăsari”, a mai spus Krasnoselski.