LOVITURĂ ÎN PLEX: UE a prelungit cu un an sancțiunile împotriva anexării ilegale a Crimeei

0
170

Consiliul UE a prelungit până pe 23 iunie 2018 sancțiunile împotriva anexării ilegale a Crimeei și orașului Sevastopol, se arată în declarația Consiliului UE, scrie paginaderusia.ro.

„La 19 iunie 2017, Consiliul UE a prelungit măsurile restrictive privind anexarea ilegală de către Rusia a Crimeei și orașului Sevastopol, până la 23 iunie 2018,“ – se spune în declarație.

De asemenea, Consiliul European a reamintit că Uniunea Europeană continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeea și orașului Sevastopol la Federația Rusă și își menține angajamentul față de politica de nerecunoaștere a anexarii.

Sancțiunile includ interdicții privind: importul în UE de mărfuri din Crimeea și Sevastopol; investiții în Crimeea și Sevastopol; servicii turistice în Crimeea și Sevastopol, în special, navele de croazieră europene nu pot intra în porturile din Crimeea; exportul anumitor produse și tehnologii în Crimeea, în special, în domeniul transporturilor, telecomunicațiilor și energiei.

Se așteaptă ca în scurt timp să fie prelungite și sancțiunile economice împotriva Rusiei, adoptate de UE din cauza rolului Moscovei în conflictul din estul Ucrainei.