Lyon şi Beşiktaş, excluse cu suspendare din cupele europene. UEFA le-a amendat şi cu câte 100.000 euro

0
132

Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat, miercuri, cluburile Olympique Lyon şi Beşiktaş cu un an de excludere din competiţiile europene şi cu amendă de 100.000 de euro, în urma incidentelor de la meciul disputat la Lyon, în sferturile Europa League, scrie rtv.net.

Decizia de excludere va fi suspendată pe o perioadă de doi ani, fiind pusă în aplicare doar în cazul în care cele două cluburi vor recidiva.

Conform site-ului uefa.com, clubul francez a fost sancţionat pentru deficiențele organizatorice, invadarea terenului de către fani şi aprinderea de torţe. Gruparea turcă a fost pedepsită pentru incidentele provocate de suporterii săi, care au aruncat petarde şi obiecte pe teren.

Partida de pe Parc Olympique Lyonnais a debutat cu o întârziere de aproximativ 45 de minute, după ce fanii francezi au invadat terenul, din cauza petardelor lansate de suporterii echipei Beşiktaş. Disputele dintre cele două tabere au început în afara stadionului, înaintea jocului, şi au continuat în tribune.

În partida respectivă, Lyon a învins Beşiktaş, cu scorul de 2-1. Partida retur este programată joi, de la 22:05, la Istanbul