Mai mulţi şefi de direcţii de la Calea ferată, demişi din funcţie

0
127

Cad capete la Calea Ferata. Mai multi sefi de directii au fost demisi din functie, dupa ce localnicii din Sipoteni au blocat trenul cu care ajung inghesuiti in fiecare dimineata la munca in capitala, scrie protv.md.

Comunicatul emis de responsabilii de la Calea Ferata din Moldova:

„În urma incidentului produs luni, 22 octombrie, atunci când mai mulţi localnici din Sipoteni, raionul Călăraşi, au blocat circulaţia trenului de pe cursa Ungheni – Chişinău, manifestându-şi, în acest fel, nemulţumirea faţă de numărul redus al locurilor în această garnitură, mai mulţi şefi de direcţii au fost demişi din funcţie.

Serviciul Secritate Internă a deschis o anchetă pe acest caz, iar angajaţii care se fac responsabili de această situaţie au fost sancţionaţi. Astfel,  directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a dispus destituirea din funcţii de conducere a şefului Depoului de Locomotive din Chişinău, precum şi a şefului Serviciului gospodărie a locomotivelor.

De asemenea, precizăm că, pentru a evita repetarea unor astfel de incidente, dar şi pentru a asigura circulaţia călătorilor în condiţii decente, conducerea CFM a dispus ca, în zilele de luni şi vineri, atunci când traficul de călători este majorat, să circule două secţii pe cursa Ungheni – Chişinău. Î.S. „Calea Ferată din Moldova” dă asigurări că responsabilii din cadrul întreprinderii vor continua monitorizarea fluxului de călători, astfel ca, în caz de necesitate, garnitura să fie suplinită cu vagoane şi în celelalte zile ale săptămânii.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chişinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din staţia Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staţionând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni şi până la Chişinău preţul unui bilet este de 14 lei.”