Mănânci pepene? Iată ce poți să pățești

0
219

Este răcoritor și hidratează aproape instant, dar poate provoca boli foarte grave! Este vorba despre pepene. Neatenția poate transforma deliciosul frunct într-un inamic al organismului, scrie realitatea.net.

Mulți dintre noi, nerăbdători să simțim gustul dulce al pepenelui, omitem să spălăm fructul, înainte de a fi tăiat. Nimic mai grav! Riscăm să ne îmbolnăvim! De unde provine acest pericol?

În primul rând, trebuie să ținem cont că pepenii cresc în câmp, ceea ce îi infestează cu tot felul de dăunători, nocivi pentru sănătatea ta. Mai departe, până ce ajung în plasa de cumpărături, fructele sunt atinse de mai multe persoane care nu au posibilitatea unei igieni corespunzătoare, dat fiind faptul că stau toată ziua în piață sau supermarket, scrie EVZ.

Nu în ultimul rând, trebuie să fii conștient și de faptul că te expui riscului de a transfera microbii de pe coaja penenului, prin cuțit, în interiorul său, dar și asupra celorlalte alimente din frigider, atunci când îl depozitezi. Astfel, este favorizată apariția bacteriilor E.Coli, Salmonella și chiar hepatita A.