Maria Gaidar, fiica ”premierului reformator al Rusiei”, renunță la cetățenia rusă

0
374

Maria Gaidar, fiica lui Egor Gaidar, premierul reformator al Rusiei in mandatul presedintelui Boris Elțîn, a trimis o cerere Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse cu privire la decizia sa de a renunța la cetățenia rusă, informează paginaderusia.ro.

„Direcția Generală de Migrații a primit o cerere din partea cetateanului rus M.E. Gaidar, în care ea anunta cu privire la dorinta de a refuza la cetățenia Rusiei, în legătură cu obtinerea cetățeniei Ucrainei și refuzul de a trăi și de a lucra în Rusia „, – a declarat Ministerul rus de Interne.

În prezent, Maria Gaidar este membru al Consiliul Regional Odesa. Anterior, ea a fost consilier al lui Mihail Saakașvili, guvernatorul Regiunii Odesa.

Maria este fiica politicianului rus Egor Gaidar și stră-nepoata liderului comunist Arkadi Gaidar.

Din vara anului trecut, cand Maria Gaidar s-a mutat în Ucraina, unde a intrat in echipa lui Saakasvili, mass-media din Moscova s-a năpustit cu furie împotriva  Mariei, spunand ca este „trădătoare de patrie”, iar scriitorul rus Eduard Limonov chiar a cerut executarea întregii familii Gaidar.

„Familia mea este obisnuita cu astfel de atacuri”, – spunea Maria Gaidar anul trecut. Pentru mulți ruși, numele tatălui ei, cel care a condus reformele economice, încă mai  provoacă ură. Acum Gaidar „vrea să arate pe exemplul Ucrainei ca pe ruinele fostei Uniuni Sovietice pot apărea democrația și economia de piață”.