Mesaj şi pentru Moldova al Federicăi Mogherini: Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii noastre externe

2
112

“Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii noastre externe, a declarat Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate, Federica Mogherini, în cadrul Reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic, desfășurată la Luxemburg

 ”Noi aducem nu doar beneficii economice, precum creșterea volumelor de comerț între toate cele șase țări partenere și Uniunea Europeană, ci și consolidăm democrația, drepturile omului și libertățile fundamentale. Trebuie să continuăm implementarea, pentru ca să continuăm să vedem rezultate bune ”, a subliniat Federica Mogherini, potrivit unui comunicat al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, citat de Radio Chişinău.

Menționăm că și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la eveniment și a declarat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE rămâne o prioritate pentru autoritățile moldovenești.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic (PaE) are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană (UE), Statele sale Membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

2 COMENTARII

  1. incetati sa va implicati in politica interna a statelor si nu mai faceti santaj politic, atunci o sa se dezvolte Moldova!!!!!

  2. In urma ultemilor intruniri UE a declarat ca va sustine cursul de integrare a R.Moldova si indeaman guvernarea actuala sa continue calea de reformare.

Comments are closed.