MILIARDARUL care poate cumpăra oricând o țară A PUS OCHII PE ROMÂNIA

0
270

Jeff Bezos, fondatorul celui mai mare magazin online din lume, investește mult în țara noastră, iar în curând ar putea deveni cel mai bogat om din lume, luând locul lui Bill Gates, scrie capital.ro.

Bezos, fondatorul Amazon, are o avere, estimată de americanii de la Forbes, de 88,2 miliarde de dolari, în timp ce fondatorul Microsoft, Bill Gates are 90,1 miliarde de dolari.

Jeff Bezos s-a născut într-o familie de fermieri din New Mexico, în 1964. Mama lui era, în acea perioadă, încă o adolescentă. Ea s-a măritat la scurt timp cu Mike Bezos, care l-a adoptat pe Jeff. Fondatorul Amazon nu a ştiut că Mike este tatăl său vitreg decât după vârsta de 10 ani.

Potrivit părinţilor săi, Jeff Bezos a arătat o înclinaţie spre mecanică încă de la o vârstă fragedă, când şi-a demontat pătuţul pentru că a vrut să doarmă într-un pat obişnuit. În 1994, Bezos a citit că internetul a crescut cu 2.300% în doar un singur an şi a fost uluit de acest număr. Drept urmare, el a început să se gândească cum să profite de această creştere şi a făcut o listă cu 20 de produse pe care ar putea să le vândă în mediul online. În final, a decis că cea mai profitabilă variantă ar fi cărţile, iar predicţia lui s-a adeverit. Aşa s-a născut compania Amazon, în garajul lui Jeff Bezos din Bellevue, Washington, după ce a renunţat la postul de vicepreşedinte al firmei D.E. Shaw, unde identificase potenţialul companiilor din online. După primele două luni de funcţionare a magazinului, Bezos reuşea să vândă cărţi în toate cele 50 de state ale SUA, dar şi în alte 45 de ţări, înregistrând un venit de 20.000 de dolari pe săptămână.

Amazon.com este în prezent cel mai mare retailer online din lume şi cel mai mare furnizor de servicii de infrastructură cloud din lume, prin intermediul serviciului Amazon Web Services. Bezos este şi fondatorul companiei Blue Origin (fondată în 2000) care planuieşte zboruri în spaţiu începând de anul viitor. În 2013, Bezos a cumpărat ziarul Washington Post. O serie de alte investiţii sunt gestionate prin Bezos Expeditions.

Afaceri în România

Bezos deţine în România Centrul de Dezvoltare Amazon în Iaşi. Amazon este prezent pe piaţa din România de 11 ani. Până acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro şi a creat 600 de locuri de muncă pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generaţie, cât şi în a oferi o experienţă de neegalat clienţilor săi din întreaga lume. Un nou sediu a fost deschis anul acesta. Noul sediu Amazon găzduieşte patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate, asigurare de viaţă, discount-uri pentru angajaţi şi multe altele, cât şi multe oportunităţi pentru studenţi şi absolvenţii facultăţilor de profil. Până la finalul anului peste 50 de absolvenţi talentaţi vor avea oportunitatea să facă parte din echipă.

Amazon va continua să colaboreze îndeaproape cu cele mai renumite universităţi din România pentru identificarea şi susţinerea talentelor de top. Puteţi afla mai multe detalii despre poziţiile disponibile accesând: romania.amazon.com.