Ministrul Apărării de la Kiev: Militarii ruși din Transnistria pot ataca în orice moment teritoriul ucrainean

0
215

Contingentul militar rus din stânga Nistrului poate fi folosit în orice moment pentru a declanșa un atac asupra teritoriul ucrainean. Afimația îi aparține ministrul Apărării din Ucraina, Ivan Rusnak, scrie infoprut.ro.

Federația Rusă a concentrat, de-a lungul frontierelor cu Ucraina, aproximativ 43 de mii de soldați, a precizat ministrul ucrainean al Apărării, Ivan Rusnak, miercuri, 5 aprilie, în cadrul unei reuniuni a consiliului interparlamentar NATO-Ucraina.

„Pe teritoriul Federației Ruse, în imediata apropiere a hotarului cu Ucraina sunt dislocați peste 18 de mii de soldați, 1380 tancuri și vehicule blindate, 300 de sisteme de artilerie și lansatoare de rachete, 700 avioane de luptă și elicoptere și 24 nave de război”, a spus Ivan Rusnak, citat de agenția Interfax.

Potrivit ministrul ucrainean, autoritățile ruse intensifică militarizarea Peninsulei Crimeea. În același timp, a precizat Rusnak, contingentul militar din regiunea transnistreană „poate fi utilizat în orice moment, pentru a ataca teritoriul nostru”.

În ceea ce privește regiunile separatiste din estul Ucrainei, Lugansk și Donețk, oficialul de la Kiev a subliniat că autoritățile ruse două corpuri de armată de 36 de mii de persoane.