Ministrul Apărării și Secretarul General Adjunct al NATO au discutat despre cooperarea Moldovei cu Alianţa Nord-Atlantică

1
127

Cooperarea Republicii Moldova cu Alianţa Nord-Atlantică şi asistenţa oferită de ţările aliate pentru dezvoltarea şi modernizarea Armatei Naţionale au fost discutate de către ministrul Apărării Eugen Sturza și Secretarul General Adjunct al NATO Rose Gottemoeller, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, citat de Radio Chişinău.

În cadrul întrevederii, care s-a desfăşurat la sediul Cartierului General al Alianței de la Bruxelles, cei doi oficiali s-au referit la programele şi proiectele susţinute de NATO în Republica Moldova, care au ca obiectiv transformarea sectorului de securitate şi apărare şi ajustarea acestuia la standardele internaţionale.

Rose Gottemoeller a apreciat deschiderea Republicii Moldova de a-şi consolida şi moderniza sistemul de apărare, la care Alianţa este dispusă să contribuie prin proiecte de asistenţă şi expertiză.

La Bruxelles, Eugen Sturza s-a întâlnit și cu Adjunctul Secretarului General NATO pentru Riscuri de Securitate Emergente, Antonio Missiroli, cu care au discutat despre apărarea cibernetică şi combaterea riscurilor biologice.

1 COMENTARIU

Comments are closed.