MISTERUL raidului aerian din Siria. Trump îl LOVEȘTE pe Kim pe la spate

0
77

Administrația Trump nu își permite încă să lanseze o acțiune militară directă împotriva Phenianului. De aceea, recurge la subterfugii tactice, scrie evz.ro.

Un raid aerian, desfășurat joi dimineață, înainte de a se lumina de ziuă, a avut loc asupra Centrului de Studii și Cercetări Științifice (CERS) din localitatea Masyaf, în centrul Siriei. Mai exact, de aici este coordonată încă din anii 1970 activitatea de dezvoltare a armelor chimice și a programelor de rachete ale regimului de la Damasc.

Potrivit presei siriene de opoziție, raidul ar fi fost efectuat de aviația israeliană. Relatările de presă au fost însoțite de imagini în care se observă flăcări înalte și extinse.

Site-ul israelian Debka notează că Masyaf se află la numai 70 de kilometri de baza aeriană rusească de la Hmeimim, unde se află desfășurate și modernele sisteme de rachete antiaeriene S-400.

Abia târziu, după amiază, guvernul de la Damas a anunțat oficial că o poziție militară de lângă Masyaf a fost atacată de avioane și rachete ale Israelului, înregistrându-se doi morți din rândul forțelor armate siriene.

Israelul nu a făcut nici un anunț oficial despre atac