MOBILIZARE GENERALĂ, anunțată în Transnistria! Chișinăul, ÎN ALERTĂ!

0
379

Mobilizarea generală anunțată de autoritățile separatiste din stânga Nistrului pentru mâine, 17 noiembrie, stârnește îngrijorarea autorităților de la Chișinău și a partenerilor din formatul de negocieri ”5+2”, a declarat vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan.

Acest subiect a fost discutat în cadrul Comisiei Unificate de Control și au fost date asigurări că situația nu va ieși de sub control, a subliniat George Bălan, citat de Radio Chișinău.

„Încercarea de a rezerva rezerviștii și de a verifica capacitățile militate provoacă îngrijorarea nu doar a noastră, dar și a celorlalți parteneri, inclusiv din procesul de reglementare. Acest subiect a fost abordat în cadrul Comisiei Unificate de Control, au fost făcute demersurile pe linia acestei comisii și a forțelor de pacificare. În acest moment suntem în dialog și monitorizăm îndeaproape situația. Am primit asigurări că nu vor fi incidente și situația nu va ieși de sub control. Suntem cu ochii pe tot ce derulează în regiune și Comisia Unificată de Control va monitoriza îndeaproape tot ce se întâmplă”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare.

Amintim că mâine, în regiunea transnistreană, ar urma să aibă loc o mobilizare generală a rezerviștilor care trezește îngrijorare în rândul populației.