MOLDOVA, între oamenii de stat și aventurierii politici

0
387

După cum am anticipat anterior, și în anul 2018, anul alegerilor parlamentare, opoziţia ghidata de Kremlin va continua să îşi croiască tactica pe minciuni. Va cauta peste tot ingrediente picante pentru o nouă ciorbă electorală răsuflată, deşi ar putea, în cele din urmă, să moară de foame ca măgarul lui Buridan, între gireada de paie şi stogul de fân.

Preparatele expirate, livrate cu dărnicie de bucătari cu reputație proastă, școliți în laboratoarele secrete de la Moscova, întorc pe dos până și cele mai rezistente stomacuri. Deoarece moldovenii sunt pragmatici și nu aruncă banii și voturile în vânt.

Drept dovadă clară în acest sens pot servi şi ultimele sondaje de opinie, care răspund răspicat la întrebarea de ce căruța opoziţiei scârțâie, iar guvernarea câștigă încet, dar sigur, încrederea electoratului. Pentru că puterea parează loviturile sub centură ale aventurierilor politici nu prin țipete în stradă, ci prin acţiuni concrete, menite să îmbunătățească viața oamenilor. A adoptat definitiv proiectul „Prima Casă”, a votat Legea privind prevenirea spălării banilor şi a implementat proiectul tichetelor de masa. A luat decizia de a majora pensiile chiar de la începutul anului curent, a anunţat reforme în educaţie, a demarat proiecte de reabilitare a drumurilor, de reparaţie a şcolilor, spitalelor, grădiniţelor. Și nu în ultimul rând a decis să curme din fașă propaganda străină în mass-media.

Un politician devine un om de stat, atunci când începe să se gândească la noile generații, nu la noile alegeri, spunea  Winston Churchill. Şi Moldova are şanse să ajungă o ţară prosperă, în care domină legea şi bunul simţ. Dar cu o singură condiţie: oamenii care îi alcătuiesc clasa politică să gândească la fel ca şi  cel supranumit “Britanicul mileniului”.

Numai că unii, din opoziția radicala, preferă să stea pe baricadele construite de agenții Kremlinului, în loc să pună umărul la prosperarea țării.

Kremlinul e suparat tare pe PD si liderii acestuia pentru faptul ca continua ferm politica de integrare europeana. In mod deosebit i-a deranjat adoptarea modificarilor antipropaganda din Codul Audiovizual.

Vor să încingă atmosfera politică la maximum, înaintea alegerilor parlamentare, sperând că, astfel, vor ajunge în capul mesei politice. Calculele lor sunt, însă, greșite, deoarece lumea s-a săturat de războaie și vrea liniște și bunăstare. Vrea spitale moderne, școli reparate, drumuri europene, salarii decente și acces liber în Europa.
Aventirierii politici nu le pot oferi aceste beneficii, în schimb guvernarea pare să fie pusă pe fapte mari. Politica pașilor mărunți, dar fermi nu are cum să nu aducă roade, iar scrutinul din acest an va demonstra cu prisosință acest lucru.