Moscova cere Google să înceteze publicitatea pentru „evenimente de masă ilegale”

0
77

Rusia a inclus compania gigant Google cu sediul în California pe o listă tot mai lungă de entități acuzate că încurajează locuitorii Moscovei să participe la actualul val de proteste pentru alegeri libere, scrie paginaderusia.ro.

Agenția rusă de supraveghere a internetului, Roskomnadzor, a annnțat că protestele sunt promovate prin reclame pe portalul YouTube deținut de Google.

Într-o declarație difuzată de 11 august, Roskomnadzor cere firmei americane să înceteze publicitatea pentru „evenimentele nesancționate în masă”.

„Conform informațiilor disponibile”, scrie Roskomnadzor, „o serie de structuri care dețin canale YouTube achiziționează instrumente de publicitate de pe YouTube (cum ar fi notificări push) pentru a disemina informații despre evenimente publice neautorizate (ilegale), inclusiv cele menite să perturbe alegerile de nivel federal și regional”.

„Dacă Google nu întreprinde măsuri”, amenințează agenția, Federația Rusă va considera acest lucru ca o ingerință în afacerile suverane ale statului, precum și o influență ostilă cu scpul împiedicării organizarii alegerilor democratice în Rusia, rezervându-și dreptul la o reacție adecvată. „

Acuzațiile împotriva Google survin la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a spus că „monitorizează foarte atent Google” în ceea ce privește o posibilă atitudine părtinitoare în alegerile americane.

Anterior, Moscova a acuzat guvernul Statelor Unite și postul german Deutsche Welle pentru încurajarea protestelor. Acestea au fost declanșate luna trecută de decizia autorităților ruse de a exclude mai mulți candidați ai opoziției din alegerile locale din capitala rusă, de pe 8 septembrie.