Năravuri totalitare: Echipa Prime TV, INTERZISĂ la congresul PAS, formaţiune a Maiei Sandu

1
84

Echipa de filmare a postului Prime TV nu a fost lăsată sa asiste la cel de-al doilea congres al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Reporterului și cameramanului le-a fost închisă ușa în nas de către secretarul general al formațiunii, Igor Grosu. Iar președintele PAS, Maia Sandu, a declarat inițial că Prime TV nu poate trece pentru că nu s-a acreditat, deși ofițerul de presă al partidului a refuzat acreditarea, cu o zi înaintea evenimentului, asta chiar dacă a trimis o invitație prin e-mail postului de televiziune.

Ulterior, Maia Sandu a găsit un alt argument – că  Prime ar fi o televiziune de propagandă, adică nu îi cântă laude, ca multe dintre instituțiile de presă admise la congres. Comportamentul liderului PAS a fost dezaprobat de unii membri ai formațiunii, care cred că este greșit să împarți mass-media în funcție de preferințe, scrie politics.md.

Aceștia au recunoscut că interzicerea participării Prime TV la congres nu a fost o decizie democratică şi în spiritul european, dar au recunoscut că nu pot sa facă nimic în privința deciziei mai marilor din partid.

Vicepreşedintele Uniunii Jurnaliştilor Petru Bogatu condamnă reacţia reprezentaților PAS şi susţine că în acest caz actiunea conduceruu este un antidemocratică şi antieuropeană. „Modul în care s-a reacţionat demonstrează că, de fapt, presa a fost deja în partid ierarhizată, divizată în presă bună, loială, pentru PAS şi presă care deranjează.

Presa şi politicienii sunt rivali fireşti, naturali şi ceea ce aşteaptă Maia Sandu în aceste împrejurări este să fie doar adulată de jurnalişti, de mass-media, în niciun caz criticată”.

1 COMENTARIU

  1. Daca vine asta la putere, ne transformam in Coreea de Nord! Numai o singura televiziune in toata tara, care sa prezinte lucrurile asa cum vrea ea! Dati-i foc la neghioaba asta cat nu-i tirziu!

Comments are closed.