NASA pregăteşte asaltul final. OMENIREA, APROAPE de UN PAS ISTORIC. S-au stabilit toate detaliile misiunii

0
145

Agenția Spațială Americană a prezentat un nou plan prin care doreşte ajungerea pe Lună, în următorii 10 ani dar şi pe Marte, în următorii 20 de ani. Prin acest program, NASA încearcă să îndeplinească planurile impuse de Donald Trump în decembrie 2017, scrie evz.ro.

Planul NASA include aselenizarea, staţionarea pe termen lung a oamenilor pe şi în jurul Lunii, restabilirea poziţiei SUA ca putere în spaţiu şi realizarea unei strategii de trimitere a astronauţilor americani pe suprafaţa lui Marte.

Momentan nu se cunosc detalii ale planului, inclusiv modul în care NASA plănuieşte să protejeze astronauţii de pericolele din spaţiu, potrivit Science Alert.

Cercetătorii NASA au realizat pentru fiecare misiune un desfăşurător detaliat, într-un raport de 21 de pagini. Mars 2020 este una dintre misiunile în care un rover va colecta şi analiza probe de la suprafaţa lui Marte anterior misiunii cu echipaj uman programată pentru 2030.

Programul va debuta cu lansarea a 13 sateliţi CubeSats în orbita joasă a Pământului, în 2020. Ulterioe NASA doreşte să trimită primii astronauţi în orbita Lunii până în iunie 2022.