Năstase: Platforma DA și-ar putea anunța, în scurt timp, propria candidatură la alegerile prezidențiale

0
33

Platforma Demnitate și Adevăr și-ar putea anunța, în scurt timp, propria candidatură la alegerile prezidențiale, a anunțat liderul formațiunii, Andrei Năstase, notează Radio Chişinău.

El a subliniat, într-o conferință de presă, că nu există progrese în ceea ce privește demersurile PPDA de a identifica un candidat comun și apartinic al formațiunilor pro-europene și naționale, pentru a candida la președinție. El nu a dat nume, dar a spus că ar trebui să fie un om credibil, integru, cu dragoste de țară și să-i reprezinte pe toți cetățenii.

De asemenea, PPDA a făcut un ultim apel pentru identificarea unui candidat comun al forțelor pro-europene, pentru alegerile noi din circumscripția nr. 38 de la Hîncești. Liderul formațiunii, Andrei Năstase, și-a exprimat regretul că până acum nu s-a reușit acest lucru, acuzând că motivul ar fi abordarea egoistă a unor partide. Liderul PPDA și-a exprimat regretul și în legătură cu faptul că fostul candidat al Blocului ACUM, la alegerile parlamentare de la Hîncești, Grigore Cobzac, a ales să candideze independent la scrutinul din 15 martie. El a dat asigurări că nu PPDA ar sta în spatele acestei decizii și că formațiunea sa nu și-a dorit această scindare.

De asemenea, PPDA a lansat Liga Aleșilor Locali – o platforma a primarilor și consilierilor aleși din partea formațiunii.