NICOLAE NEGRU: Oligarhul Victor Țopa, care îl controlează pe Năstase, s-a condus de principiul „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

0
232
Candidații unioniști pentru funcția de primar al Capitalei au fost înjosiți, numiți ”proiecte ale lui Plahotniuc” și călcați în picioare de către echipa concurentului PPDA-PAS-PLDM, Andrei Năstase, care acum le cere să se retragă din cursă în favoarea sa. Asupra acestui paradox atrage atenția editorialistul de la Ziarul Național, Nicolae Negru.
”Trecând peste faptul că până acum ambii au fost scuipați dinspre PDA, numiți „râsuri” și marionete oligarhice, (ceea ce mai demonstrează cât de bun „strateg” este Năstase și consilierii săi), nu vă pare bizară, chiar schizofrenică intenția de a-i învinge pe candidații lui Plahotniuc cerșind ajutorul altor „candidați ai lui Plahotniuc”, folosind „sondajele lui Plahotniuc”? Sau platformiștii nu cred ei înșiși ceea ce spun? Și dacă tot apelăm la sondaje, cel care ar trebui să se retragă e Năstase, nu Condreanu, căci, conform sondajelor, Codreanu are șanse să-l învingă în turul doi pe I.Ceban, iar liderul PDA ar pierde în fața reprezentantului PSRM”, scrie Negru, citat de evenimentul.md.
Jurnalistul mai atrage atenția că Năstase, potrivit Barometrului Opiniei Publice, este în top la capitolul lipsa de încredere din partea alegătorilor. Mai mult, autorul afirmă că oligarhul Victor Țopa, care îl controlează pe Năstase, ”s-a condus de cunoscutul principiu autohton „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”, înaintând un candidat netestat, fără experiență managerială, dar care să-i fie fidel și să continue „lupta antioligarhică” până în pânzele albe”.
Editorialistul mai atrage atenția că ”dacă PDA ține atât de mult să nu lase Chișinăul în mâna lui Plahotniuc, nu e paradoxal că liderul PDA a fost împins să-și anunțe candidatura înaintea PAS-ului, al cărui eventual candidat, Maia Sandu, avea, după cum arată toate sondajele, mult mai mari șanse să fie ales primar, deși stă cu siguranță mai prost la capitolul loialitate și încredere din partea nașului lui Năstase?”