Nicolae Negru salută reacția lui Vlad Plahotniuc la declarațiile ofensatoare ale lui Frattini la adresa Moldovei, dar crede că acesta este doar primul pas

1
215

Jurnalistul Nicolae Negru salută faptul că liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc,  l-a taxat dur pe reprezentantul OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, dar afirmă că trebuie să urmeze și alte acțiuni.

„Deși oarecum întârziată (Frattini a făcut declarațiile sale la 1 martie), replica liderului PD, Vlad Plahotniuc, este de salutat – mai bine mai târziu, decât niciodată. Însă, acesta e abia primul pas”, crede Negru, citat de ziarulnational.md.

„Așteptăm ca Guvernul, președintele R. Moldova să ia atitudine față de afirmațiile lui Frattini, precum că autoritățile moldave „sunt realiste” și pun problema retragerii trupelor ruse doar formal, de ochii lumii”, a conchis Nicolae Negru.

Vlad Plahotniuc a declarat ieri că declarațiile lui Franco Frattini, care a spus la Moscova că „solicitarea R. Moldova privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre este una desprinsă de realitate” ar putea bloca definitiv progresele înregistrate în negocierile privind problema transnistreană.

„Înțelegem preocuparea dumnealui în promovarea unor mesaje, care ar asigura în continuare susținerea, inclusiv financiară, pentru OSCE din partea Rusiei, însă, atenționăm că asemenea mesaje spuse la Moscova sau oriunde pot avea cel mai dăunător efect pentru rezolvarea problemei transnistrene. Asemenea declarații nechibzuite pot bloca și deturna definitiv progresele noastre în negocierile curente, când noi, cu forțele proprii, am avansat foarte mult în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, dialog în care am găsit compromis pe mai multe subiecte concrete și am semnat acordurile respective evitând, totodată, suveranizarea Transnistriei”, a spus ieri Plahotniuc, citat de ziarulnational.md.

1 COMENTARIU

  1. Fratini trebuie taxat chiar de cei din OSCE pentru ca ase baga in treburile interne care nu tin de dansul, mai ales ca OSCE de asemenea participa in dialogul in format 5+2!

Comments are closed.