Noi DEZVĂLUIRI despre legăturile dintre presa autoproclamată „independentă”, Țopa, Năstase și „umbra” lui Filat

3
451

Bloggerul Eduard Frunză publică un alt material, în care developează legătura unor instituții media care se pretind independente, cu Partidul Demonitate și Adevăr, condus de Andrei Năstase.

„Dacă în articolul precedent, am descoperit leger legătura dintre PPDA și autoproclamații „jurnaliști independenți”, care dintr-un motiv de securitate preferă aceleași firme de hosting. Aveți aici câteva print screenuri despre cum EuroTV.md, Anticorupție.md, Investigații.md apar pe WhoIs cu hostingul la compania Inovare-Prim SRL, exact pe aceeași dată, anume 13 decembrie 2016″, noteayă autorul citat

„Pentru ca nu cumva cei de la CJI, cu cele 3 portaluri cunoscute pe care le-am prezentat mai sus, să se simtă cumva mai speciali în conglomeratul și schema de manipulare utilizată de PPDA+/PAS/+PLDM, vom continua cu alte „curiozități” din online-ul informațional moldovenesc.
Țin să menționez, că schema dată, nu e de azi, nici de acum un an când au încept protestele. E o structură bine pusă la punct încă de Filat, cu care prostea lumea în timp ce ei bine mersi se înfruptau din BEM. Nu în zadar vedeți adesea pe facebook cum unii așa și-i numesc: Jurnaliștii BEM. Adică o insinuare subtilă că acești pretinși „jurnaliști independenți” angajați acum de opoziție să lupte mediatic cu guvernarea, acum 2 ani erau cu totul pe altă poziție, și anume cea de a lăuda guvernarea, plătiți fiind desigur de Filat+Platon+Shor.
După căderea grupării hoațe, băieții s-au reorientat desigur, exact cum au făcuto și mulți din PLDM, refugiinduse la PAS și PPDA, așa o fac și jurnaliștii „independenți”, scrie Frunză.

„Prin minune, la 23 august 2016, exact  când la Chișinău de decidea soarta lui Filat, un portal care până și atunci îl descria ca nevinovat deși toate dovezile inclusiv Kroll, îl arata ca implicat în schema BEM alături de Shor și Platon, apare pe WhoIs hostingul celor de la ziarulnational.md, exact la aceeași companie „Hetzner Online Ag” pe care-și au hostingul și cei de la JurnalTrustMedia”, mai scrie bloggerul.

„Mi-am reamintit în aceste căutări și de Alex Cozer, omul dedicat lui Țopa. Membrul al Antimafie, primul proiect politic a Țopilor. Apoi trecut leger la calitatea de cofondator a PPDA. Acesta avea și el un portal „independent.md”. Îl găsesc în WhoIs record din 11 martie 2015 hostat în Olanda, tot acolo prin „simplă coincidență” e hostat și ZDG.md”, adaugă Frunză

3 COMENTARII

  1. Si acum noi cetateni de rind ce sa facem, daca ei sau prins? Sa uitam de ei? Sau nu se pedepsete asa ceva sau cum?

  2. Deci toata libertatea si independenta acestor surse media se finiseaza la Frankfurt, in buzunar la Victor Topa.

Comments are closed.