Noi SĂGEȚI OTRĂVITE din partea Tiraspolului, pentru autoritățile de la Chișinău: suntem împinși spre conflict

0
212

Chiar dacă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a aflat la parada militară de 9 mai la Moscova, alături de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care sprijină regimul de la Tiraspol, administrația separatistă nu încetează să vorbească despre tendințe așa-zis „revanșarde” de la Chișinău.

„Noi vedem că Moldova nu este dispusă să discute civilizat cu Transnistria. Atitudinea dură în relația cu republica care le observăm astăzi, confirmă temerile noastre că cineva din administrația moldovenească, cu susținerea unor parteneri internaționali, planifică să ia revanșa în acest conflict cu forța”, afirmă pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, într-un interviu pentru publicația spaniolă „El Mundo”, citată de agenția oficială „Novosti PMR” și Radio Chișinău.

Vitali Ignatiev s-a referit, în special, la intenția Republicii Moldova și Ucrainei de a institui un regim de control comun la graniță, pe segmentul transnistrean. „Noi suntem împinși spre conflict”, amenință oficialul separatist de la Tiraspol.