Noul ministru sl Apărării PROMITE reforme substanțiale în armată

0
110

Eugen Sturza, ministrul Apărări, intenționează să facă reforme substanțiale în armată. În special este vorba despre reducerea numărului militarilor în termen, care vor fi înlocuiți cu ostași angajați prin contract. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru „Europa Liberă”.

„Nu poți face performanță cu un militar care a stat în armată un an de zile. Militarul trebuie să fie bine instruit, bine echipat și bine pregătit să intervină în orice moment, dar asta se poate obține doar în timp și doar cu investiții foarte mari în acești băieți”, a declarat Sturza, citat de politics.md.

Acesta a adăugat că anul 2018 va aduce investiții capitale în Armată, precum și vor fi achiziționate echipamente de care militarii au avut nevoie demult.

„Nu mai avem timp să așteptăm, trebuie să intervenim rapid și o vom face în acest an. Veți vedea în acest an, și partenerii noștri străini vor vedea, că Republica Moldova a fixat o prioritate – securitatea națională și Armata Națională”, a subliniat ministrul Apărării.