O delegație a Legislativului participă la reuniunea Adunării Parlamentare a OSCE

0
49

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă astăzi și mâine, la Viena, la cea de-a 19-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), notează Radio Chişinău.

Agenda reuniunii cuprinde ședințe ale Comitetului permanent, reuniuni separate ale Comitetului general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare, Comitetului general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediul ambiant, Comitetului general pentru afaceri politice și securitate, precum și ședința comună a celor trei Comitete generale.

Ședința comună a celor trei comitete generale va include o dezbatere specială privind combaterea antisemitismului, discriminării și intoleranței în regiunea OSCE.

Din delegație fac parte deputații Vasile Bolea, Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, șeful delegației naționale la AP OSCE și Inga Grigoriu, Vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.

AP OSCE întrunește 323 de parlamentari din 57 de țări și urmărește facilitarea dialogului între state pentru a promova obiectivele cuprinzătoare ale OSCE în domeniul securității.