O nouă PALMA ZDRAVANA a Tiraspolului pe obrazul administraţiei de la Chişinău

0
388

Administraţia nerecunoscută de la Tiraspol va marca şi anul acesta cu fast separarea de Republica Moldova, dar din cauza crizei bugetare a decis să reducă numărul de activităţi.

img_1250431_thumbs_600x440_1094681

Pe 2 septembrie, informează Europa Liberă, regiunea transnistreană va marca 25 de ani de când şi-a autoproclamat independenţa. Manifestaţiile programului-maraton vor începe pe 27 august şi vor dura două săptămâni. Printre acestea va fi şi o paradă militară cu participarea a 2000 de soldaţi şi reprezentanţi ai structurilor de forţă, şi un festival al filmelor ruseşti la care sunt aşteptaţi să vină mai mulţi artişti şi oameni de cultură din Rusia.

Între timp, notează sursa citată, Datoriile administraţiei de la Tiraspol faţă de pensionari şi angajaţii bugetari au depăşit 43 de milioane de dolari (480 de milioane de ruble transnistrene). Cifra a fost anunţată de şefa executivului regiunii, Tatiana Turanskaia, la o şedinţă convocată de liderul Evgheni Şevciuk. Potrivit ei, în 7 luni ale acestui an, în bugetul regiunii au intrat cu 17% mai puţini bani, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Încasările din impozite au scăzut cu 19%, iar cele din taxele vamale s-au redus de două ori.